Teot rakentavat Suomen energisintä työpaikkaa
Oulun Energia haluaa olla Suomen energisin työpaikka, joka huolehtii henkilöstönsä työhyvinvoinnista ja kannustaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen.
Energisin työpaikka syntyy ennen kaikkea käytännön teoista. Kurkataanpa muutamaa esimerkkiä hyvinvointia ja energisyyttä luovista teoista.
Tarja hyödynsi työsuhdepyöräedun
”Työsuhdepyörä on mahtava henkilöstöetu. Tuskin olisin tullut hankkineeksi ilman työnantajan tukea tällaista vähän kalliimpaa pyörää. Tämä on sähköavusteinen niin sanottu hybridipyörä, joka sopii niin pyöräteille kuin maastoon. Työhön liittyviä matkoja en juuri pysty pyörällä polkemaan, koska joudun pitämään mukanani paljon tavaraa, mutta vapaa-ajalla sillä on mukava ajella. Pyörä on ollut käytössäni tämän vuoden maaliskuusta lähtien.”
Vasemmalla kunnossapitoinsinööri Tarja Tuomaala, Oulun Energia Sähköverkko Oy ja oikealla tiimiesimies Kimmo Määttä, Oulun Energia Sähköverkko Oy
Kimmo käytti Epassin Ruskon Bike Parkin kausikorttiin
”Epassin avulla voi hyödyntää monia erilaisia palveluja. Itse tykkään erityisesti liikuntaedusta. Harrastan aktiivisesti maastopyöräilyä ja olen käyttänyt Epassia muun muassa Rusko Bike Parkin kausikortin ostamiseen. Käyn Ruskossa ajamassa noin kerran viikossa. Epassi madaltaa ilman muuta kynnystä käyttää liikuntapalveluja ja esimerkiksi tutustua uusiin lajeihin.”
Pia on järjestänyt valmennuksia työhyvinvoinnin tueksi
”Olemme järjestäneet työhyvinvoinnin tueksi -valmennuksia henkilöstölle Teamsin välityksellä. Kaksi tunnin mittaista tilaisuutta pidettiin keväällä ja syksyllä niitä on vielä kolme lisää. Työpsykologien ja työfysioterapeuttien vetämissä valmennuksissa käsitellään hyvinvointia eri näkökulmista. Olen itsekin osallistunut niihin ja saanut paljon hyviä ideoita ja uusia oivalluksia.”
Vasemmalla henkilöstöpäällikkö Piia Pesola, Oulun Energia Oy. Oikealla lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila, Oulun Energia Oy
Kimmo on yhteiskäyttöpyörien vakiintunut käyttäjä
”Yhteiskäyttöpyörästä on minulla erinomaiset kokemukset. Keskustan alueella pyörällä on helppo mennä vaikkapa palavereihin. Matka sujuu nopeammin kuin autolla eikä parkkipaikkaa tarvitse etsiä. Meillä on käytössä kaksi sähkö-Jopoa. Onhan se toki vähän huvittavan näköistä, kun tällainen yli 190-senttinen äijä ajaa pienellä pyörällä.”