Oulun Energian logo

Sähköverkon sähkötorneja kuvattuna alaviistosta. Taustalla näkyy pilvetön taivas.

Muutoksia Oulun Energia Sähköverkko Oy:n verkkopalveluhintoihin sekä verkkopalveluehtoihin

30.09.2024 / Päivitetty viimeksi 09.00

Verkkopalveluhintoihin on tulossa 1.1.2025 alkaen korotus ja myös verkkopalveluehdot päivittyvät 1.12.2024. Oulun Energia Sähköverkko Oy tiedottaa näistä muutoksista asiakkaitaan henkilökohtaisesti viikon 40 aikana. 

Verkkopalveluhinnat nousevat 1.1.2025 alkaen 

Oulun Energia Sähköverkko Oy korottaa verkkopalveluhintoja (ent. siirtohinta) 1.1.2025 alkaen. Verolliset verkkopalveluhinnat nousevat keskimäärin 3,8 prosenttia. Verkkopalveluhinnan yhteydessä laskutetaan arvonlisävero ja sähkövero.

Verkkopalvelumaksulla katetaan sähköverkkoyhtiön kustannuksia, joista jopa 90 prosenttia on kiinteitä kuluja. Hinnankorotustarpeeseen vaikuttavat sähköverkon jatkuvan ylläpidon ja rakentamisen yleisten kustannusten nouseminen. Sähköverkon siirtokykyyn eli kapasiteettiin kohdistuvat myös voimakkaat kehitystarpeet vihreän siirtymän ja energiamurroksen edetessä. 

Sähkön kulutus kasvaa Suomessa ennen kaikkea teollisuuden ja liikenteen sähköistymisen, datakeskusten rakentamisen ja sähköä hyödyntävien teknologioiden yleistymisen vuoksi. Kasvavan kysynnän takia myös uusiutuva sähköntuotanto kuten tuuli- ja aurinkovoima lisääntyy voimakkaasti. Sähköverkon vahvistaminen ja uusien investointien tekeminen on yhteiskunnan sähköistämisen ja puhtaan energiajärjestelmän kehittämisen perusedellytys parantaen myös huoltovarmuutta.  

Oulun Energia Sähköverkko on nostanut verkkopalveluhintoja edellisen kerran lähes seitsemän vuotta sitten, 1.1.2018. Vuonna 2021 ja 2022 verkkopalveluhintoja laskettiin. Verkkopalveluhinnat ovat korotuksen jälkeenkin alle valtakunnallisen keskiarvon.  

Tutustu 1.1.2025 voimaan tulevaan verkkopalveluhinnastoon tästä. 

Uudet verkkopalveluehdot (VPE2024) tulevat voimaan 1.12.2024   

Uudet Energiateollisuus ry:n suosittelemat verkkopalveluehdot (VPE2024) tulevat voimaan 1.12.2024 ja korvaavat aikaisemmat ehdot (VPE2019). 

Ehtomuutosten perusteena ovat lainsäädännön muuttuminen, olosuhteiden olennainen muuttuminen, vanhentuneiden sopimus- tai hinnoittelujärjestelyjen uudistaminen ja energian säästämiseksi tarpeellisten toimenpiteiden toteuttaminen.  

Lisäksi on tehty eräitä sellaisia vähäisiä sopimusehtomuutoksia, jotka eivät vaikuta sopimussuhteen keskeiseen sisältöön.  

Kooste verkkopalveluehtojen muutoksista sekä verkkopalveluehdot kokonaisuudessaan ovat luettavissa Oulun Energian verkkosivustolla.