Oulun Energian logo

Kolme uutta älymittaria.

Oulun Energia Sähköverkko Oy vaihtaa asiakkailleen uuden sukupolven älymittarit

21.06.2023 / Päivitetty viimeksi 11.07.2023 12.13

Oulun Energia Sähköverkko Oy vaihtaa asiakkailleen uuden sukupolven älymittarit. Työtä tehdään vaiheittain seuraavien kuuden vuoden aikana, koska vaihdettavien mittarien määrä on mittava, yli 100 000 kappaletta.

Uuden sukupolven älymittarit hyödyttävät sekä verkkoyhtiötä että sen asiakkaita. Jatkossa sähkön kulutusta tai tuotantoa mitataan nykyisen tunnin sijaan 15 minuutin mittausjaksoissa. Mittari täyttää kaikki uuden mittausasetuksen vaatimukset, tarjoten laajat sähkönlaadun seurantaominaisuudet verkkoyhtiölle. Tietoliikenneratkaisussa siirrytään uudistuksen myötä luotettavaan ja kustannustehokkaaseen mobiiliin IoT-teknologiaan.

Älymittari antaa Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakkaille entistä tarkempaa ja ajantasaisempaa tietoa kulutuksesta. Omaa sähkönkulutusta voi seurata jatkossa Oulun Energian uudistuneessa mobiilisovelluksessa, joka on ladattavissa sovelluskaupoissa sekä Datahub-asiakasportaalissa. Älymittari on mahdollista myös kytkeä kotiautomaatioon. Mittarin vaihto on asiakkaille maksuton.

Eltel Networks Oy kumppanina asentamassa uusia älymittareita

Ensimmäiset mittarivaihdot toteutetaan syksyn 2023 aikana. Vuoden loppuun mennessä tavoitteena on vaihtaa noin 6000 mittaria. Kaikilla Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakkailla on uudet älymittarit käytössään viimeistään vuoden 2028 loppuun mennessä.

Älymittarien asentamisen hoitaa Oulun Energia Sähköverkko Oy:n valtuuttamana Eltel Networks Oy. Oulun Energia Sähköverkko Oy:n valtuuttamina asentajilla on autoissaan Eltelin lisäksi myös Oulun Energia Sähköverkon logo sekä mukanaan valtuuskortti tehtävien hoitamiseksi. Mittarivaihdot etenevät alueellisesti ja Eltel on asiakkaisiin henkilökohtaisesti yhteydessä hyvissä ajoin asennustyön ollessa alueella ajankohtaista; kertoen tarkemmat ohjeet mittarien vaihdon toteuttamisesta ja sen aiheuttamista lyhyistä sähkökatkoista. Kaikkiin uudiskohteisiin asennamme suoraan uudet älymittarit verkonrakentamisen sopimuskumppanimme Destia Oy:n toimesta.

Osa nykyisistä sähkömittareista (noin 10 000 kpl) saadaan etäohjelmoitua varttiluentaan ilman mittarinvaihtoa kesän 2023 aikana. Vanhimmat näistä mittareista tullaan kuitenkin vaihtamaan massavaihdon loppuvuosina uusiin älymittareihin, jotta kaikki mittausasetuksen vaatimat uudet ominaisuudet saadaan käyttöön.

Tutustu tarkemmin uuden sukupolven älymittareihin